Friday, August 04, 2006

visionspøl

Her lidt om Sjak Webmuseums oplevelser med på visionpool-dagen som set gennem mine briller...

Sjakket bærer præg af at være befolket af en flok selvbeviste og -sikre individer. Meningerne er mange og til tider modstridende, men ofte har vi opdaget at årsagen har været misforståelser og forskellige grundopfattelser.

Entre:Visionpool!



Arbejdet med værdiafklaringen var super givtigt. Ord og begreber har en sjov tendens til at blive opfattet som statiske og entydige i betydning, men billeder forstås som anderledes mangetydige og åbne for diskussion. Gennem ord-billede-koblingerne kom vi for første gang for alvor frem til en fælles forståelse og gnist for projektet. Stor succes!


Visionsafklaringen var anderledes pinefuld. Det var svært at producere en ny stak ord som for alvor adskilte sig fra værdisættet. Og hvornår var det for konkret eller for abstrakt? Vi nåede ikke processen til ende, men måtte lukke vendespillet ned før de sidste billeder var fundet. Visionspoolen var blevet en visionspøl.

Næste angrebsmetode var en tur på græsplænen med slik og tavle. Vi droppede billederne til fordel for ord, men opdagede at på vej mod visionen vær værdierne falmet lidt. Efter en runde værdirevidering kunne vi langt om længe nå den forjættede vision og da vi var færdige hang den over vores hoveder stor og skinnende - inden for synsvidde, men uden for rækkevidde. Også selvom man hoppede så højtman kunne. Den var lige som den skulle være! Nu vil vi innovere en trappestige, en menneskepyramide eller sådan noget, så vi kan nå den...

Og så kunne vi gå igang med at udfylde alle de andre huller i fremlæggelsen til fredag...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home